TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Vrijdagavond begint een nieuw seizoen van Flikken Maastricht. De politieserie belooft weer erg spannend te worden. Maar de nieuwe reeks is minder heftig dat de vorige, zo zegt hoofdrolspeler Angela Schijf in de Metro.

Te hard

Schijf, die rechercheur Eva van Dongen speelt, voelde zich niet goed bij het afgelopen jaargang. “Vorig seizoen vond ik de onderwerpen agressief en hard. Dat vond ik heel heftig. Bijvoorbeeld de aflevering over de schietpartij in de hogeschool, gebaseerd op de high school shootings in Amerika. Ik vroeg me af: hoeveel van zulke afleveringen in een seizoen kan een mens hebben?” Dat wil overigens niet zeggen dat dit jaar het zonder spanning en actie moet doen. deze zijn voldoende aanwezig.

De set

De opnames van Flikken hebben flink wat energie gekost, zo vindt Angela Schijf. Vandaar dat ze voor de drukke opnamedagen altijd genoeg sport, gezond eet en uitrust. Die dagen duren vaak meer dan dertien uur achter elkaar. Maar ze geven ook energie, door veel buiten te zijn.

Jammer voor haar zat de rechercheur in de gevangenis als moordverdachte, niet echt een leuke en inspirerende acteeromgeving. “Gelukkig duurde de opnames in de gevangenis maar twee dagen,” zo geeft de actrice prijs. Flikken Maastricht begint vanavond om 20.30 uur op Nederland 1.


Vorige artikel
Volop auto's bij Veronica
Volgende artikel
Volk en vaderland bij de NOS

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...