TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Eelco Bosch van Rosenthal presenteert vanaf vrijdag 28 maart de serie Het Koninkrijk. Daar duikt hij met Waldemar Torenstra dieper in het leven van koning en volk. Iets wat al vaker is gedaan de laatste jaren, maar: “Wij denken wat toe te kunnen voegen aan wat er al was,” zo zegt de journalist in De Perstribune.

Andere koppen

De vijfdelige serie begint bij Lodewijk Napoleon en eindigt in 1948 bij Wilhelmina. “Het is een geschiedenisserie en gaat niet alleen over het koninklijk huis. Wij vertellen bijvoorbeeld ook hoe het socialisme opkomt.”

De naam van Torenstra is opmerkelijk te noemen, maar dat is een bewuste keuze geweest van de NOS. Bosch van Rosenthal: “De NOS heeft met Waldemar en mij eens niet gekozen voor de usual suspects, gewoon om het een keer anders te doen.”

Toekomst

Momenteel werkt Bosch van Rosenthal weer in Nederland, na jaren in Amerika te hebben gewerkt. De overstap van het Witte Huis naar de Zwarte Pieten-discussie klinkt groot, maar is niet vervelend, zo meent de journalist. “Het heeft mij anders laten kijken. In Amerika ligt de rassendiscussie toch anders, daar had Zwarte Piet niet eens kunnen bestaan.”

Toch gaat hij graag weer naar het buitenland, wat zeker niet Amerika hoeft te zijn. “Over een paar jaar werk ik net zo graag ergens anders. China of Afrika lijkt mij wel wat.”


Vorige artikel
Flikken Maastricht begint weer
Volgende artikel
Woensdag verkiezingsdag

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...