TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Wie iets over de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag wil weten, is voor het grootste deel aangewezen op Nederland 1. Daar krijgt de NOS ruim baan om over de stemming te spreken. Dinsdag met een debat, woensdag met een uitslagenavond. RTL doet het wat rustiger aan.

Aansporen

Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS, over de aandacht: “Uit onderzoek blijkt dat de belangstelling, de betrokkenheid en wellicht ook de opkomst bij de komende gemeenteraadsverkiezingen lager is dan in het verleden. Voor ons is dit een aansporing om juist meer aandacht aan deze verkiezingen te besteden en het belang ervan te duiden.”

Bij het politieke debat op 18 maart (20.30 uur, Nederland 1) zullen landelijke lijsttrekkers van mening wisselen over onderwerpen als zorg en werkgelegenheid. Tussendoor wordt er geschakeld naar lokale debatten in Arnhem, Groningen en Rotterdam. Een dag later begint op hetzelfde tijdstip de uitslagenavond.

De commerciëlen

Dinsdagavond is premier Mark Rutte te gast bij RTL Boulevard, waar hij aanschuift bij Winston Gerschtanowitz, Albert Verlinde en Peter van der Vorst. Daar zal hij onder meer spreken over de verwachte lage opkomst. Woensdag wordt Campagne op Z uitgezonden om 12.40 op RTL7. De rest van het verkiezingsnieuws verslaan de commerciëlen tijdens reguliere uitzendingen van het RTL Nieuws en Late Night.


Vorige artikel
Volk en vaderland bij de NOS
Volgende artikel
Bedelen voor je centen?

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...