TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Drank kan best ontspanning en plezier opleveren, maar het geeft soms ook problemen. Aldus BNN. In de tweede aflevering van The Pitch zullen creatieve ondernemers ideeën aandragen om alcoholmisbruik bij de jeugd tegen te gaan.

Bierkenners

De jury bestaat uit cabaretier en oud-verslaafde Javier Guzman en 'pitch-goeroe' Rene Boender. Naast dit tweetal zit ook Philip de Ridder, de directeur van Heineken-Nederland, aan tafel om zijn oordeel geven. De Ridder vindt het onderwerp belangrijk. “Als brouwer vind ik het belangrijk dat mensen op een normale manier genieten van ons bier. Wij zetten ons daarom al jaren in om verantwoorde alcoholconsumptie te stimuleren,” zo zegt hij.

De oplossing

De bestaande maatregelen als accijnsverhoging en een hogere minimumleeftijd lijken nog geen stop te hebben verzorgd voor (jonge) drinkers. Het moet dus anders worden bekeken. De Ridder: “Jongeren weten als geen ander wat wel of niet aanslaat bij hun leeftijdsgenoten. Bij de pitches kijk ik vooral naar de creativiteit van de oplossing en naar de manier waarop de jongeren worden aangesproken, je mag bij deze groep absoluut niet belerend overkomen.”

The Pitch is donderdag 27 maart om 21.35 uur te zien bij BNN op Nederland 3. Wekelijks zoekt men in dit programma naar een oplossing voor een maatschappelijk of praktisch probleem.


Vorige artikel
"Jongen" voor Lieke van Lexmond
Volgende artikel
Zangduo als veertiende in halve finale

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...