TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


The Common Linnets zal bij het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen meedoen aan de eerste halve finale. Dit maakte de organisatie van het liedjesfestijn maandag bekend. Dan zal het gelegenheidsduo hun creatie Calm After The Storm voor het eerst -en hopenlijk niet voor het laatst- aan Europa laten horen.

Timing

Ilse DeLange en Waylon, dat het duo vormt, hadden een betere uitgangspositie kunnen hebben. Over het algemeen wordt het als gunstiger gezien om mee te doen aan de tweede halve finale. Bijvoorbeeld omdat het optreden nog vers in het geheugen staat als het liedje de finale heeft gehaald. Op 6 mei en 8 mei zullen de halve finales plaatsvinden in de Deense hoofdstad. Op 10 mei is de finale. De AVROTROS zendt deze uit.

Slecht ontvangen

De eerste keer dat The Common Linnets het lied Calm After The Storm liet horen was bij De Wereld Draait Door. Het leverde wisselende kritieken op, maar vooral negatieve. Veel mensen vonden het nummer bloedeloos en niet passen bij de 'glitter and glamour', wat het Songfestival tegenwoordig kenmerkt. Anderen vielen over de prominente hoed van Waylon.

Gelukkig voor het zangduo oordelen anderen over hun succes. Een vakjury en het Europese publiek kunnen Ilse DeLange en Waylon naar de finale stemmen.


Vorige artikel
Leren drinken met BNN
Volgende artikel
'El Sierd' doet wat wij willen

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...