TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Je houdt van hem of haat hem. Een tussenweg lijkt onmogelijk als je het over Sierd de Vos hebt. De kleurrijke voetbalcommentator, daar is iedereen het over eens, liet afgelopen weekeinde weer eens van zich horen tijdens Real Madrid-Barcelona. De Vos meent in het AD gewoon te doen wat de mensen willen.

Minachting

“Toen ik twintig jaar geleden werd weggekocht door Canal Plus, hielden ze daar een kijkersonderzoek. Wat wilden zij? Sfeer dus. Dat probeer ik mee te geven.” Dit gebeurd anno 2014 nog steeds te weinig, zo meent De Vos, die momenteel bij Sport1 onder contract staat. “Vorige week hoorde ik de commentator tijdens de Champions League-wedstrijd achttien keer zeggen 'Manchester United heeft balbezit aan de rechterkant'. Dat is een minachting van de kijker.”

Zwakbegaafd

Sierd de Vos maakt dan wel veel grapjes en woordspelingen, maar hij schuwt ook niet om flinke uitspraken te doen. Hij noemde eerder de bekende spelersmakelaar Mino Raiola een pizzabakker met een dik hoofd. Raiola had Johan Cruijff eerder aangepakt, vandaar dat De Vos hier uitgebreid op reageerde.

Deze week noemde hij Real-speler Pepe een voetballer die (blijkbaar onterecht) het gehandicaptenelftal had overgeslagen. De commentator over de reacties die hij hiermee uitlokt: “Nou Pepe hoopte ik daarvoor ook al niet tegen te komen, hoor.”


Vorige artikel
Zangduo als veertiende in halve finale
Volgende artikel
PEC-NEC woensdag live bij Veronica

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...