TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Woensdagavond staat de eerste halve finale van de KNVB-Beker op het programma. Niet PSV of Feyenoord spelen daarin, maar PEC neemt het in Zwolle op tegen NEC. Vooral de prestatie van het laatste team is verrassend gezien hun lage klassering in de competitie.

Positieve kant

Anton Janssen, de trainer van de Nijmegenaren, bekijkt het leven van de zonnige kant. Hij ziet zijn team niet bij voorbaat onderuit gaan tegen PEC en denkt de Eredivisie ook wel te overleven. "Je kunt de situatie waarin we nu zitten, op twee manieren bekijken. Het kan nog altijd een prachtig seizoen worden met een eventuele bekerfinale en handhaving," zo zegt hij tegen Spits.

Helemaal ongelijk heeft Janssen niet, vooral omdat zijn team in het bekertoernooi beter presteert. "Het is moeilijk te verklaren waarom je in de beker met 1-0 van FC Groningen wint en een paar dagen later in de competitie met 5-2 verliest.”

De geschiedenis herhaalt (?)

De situatie lijkt op het seizoen 1982-1983 toen NEC degradeerde, maar ook door deelname aan de bekerfinale Europees voetbal haalde. Het verloop is in ieder geval op Veronica te bekijken. Woensdag 26 maart vanaf 20.30 uur zendt deze de voetbalwedstrijd uit. Een dag later speelt AZ -zelfde tijd, zelfde zender- tegen Ajax. De finale van de beker is op 20 april, wanneer SBS6 de beelden zal weergeven.


Vorige artikel
'El Sierd' doet wat wij willen
Volgende artikel
Inge de Bruijn jurylid schoonspringen

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...