TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Op een middelbare school in Hoogvliet is ophef ontstaan over de opnames van een RTL5-programma. Hierin maakte een gepest kind met een verborgen camera opnames van zijn belagers. De school is boos. ''Ze zijn in hun persoonlijke integriteit aangetast,'' zo zegt de rector.

Juiste methode

Hij zegt dat de gepeste leerling al hulp kreeg en de opnames niet de goede oplossing waren. ''Een programma over pesten maken is niet verkeerd, maar het is de vraag is of dit de juiste methode is om een gepest kind te helpen.''

De rector wijst ook op de manier waarop de pesters zijn behandeld. Deze zijn bij de uitgang van de school opgewacht en werden gedwongen naar hun pestgedrag te kijken, die op de geheime camera-opnames is te zien. ''Sommige leerlingen werden bij de pols gepakt om het met de gepeste jongen weer goed te maken door hem een high five of een hug te geven.''

Schandpaal

RTL ontkent dat er tijdens de opnames verkeerde dingen zijn gebeurd en benadrukt dat de pesters onherkenbaar zouden worden gemaakt voor de uitzending. Het programma is volgens de zender belangrijk voor de voorlichting over pesten. "Het laat zien waar het gepeste kind mee te maken heeft zonder iemand aan de schandpaal te willen nagelen,'' aldus een woordvoerster tegen Nu.nl.

'Project P: Stop Het Pesten' is vanaf 28 april te zien op RTL 5. De school stapt naar de rechter als de betreffende opnames worden uitgezonden.


Vorige artikel
'Smaakpolitie terug op televisie'
Volgende artikel
PVV'er eist rol Flikken Maastricht

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...