TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Tijl Beckand vindt dat de Nederlandse klassieke muziek te weinig aandacht krijgt. Dit zegt de presentator in aanloop op alweer het derde seizoen van het succesvolle programma De Tiende van Tijl. “De componisten zijn er zeker, maar ze zijn alleen niet bekend,” zo vertelt hij tegen Nu.nl.

Aandacht

In de nieuwe reeks afleveringen staat daarom de vaderlandse componist centraal. Beckand meent dat ook ons land goede muzikanten heeft geleverd. “We hebben door de eeuwen heen bijzondere componisten gehad als Jan Pieterszoon Sweelinck, die zelfs Bach beïnvloedde,” zo meent hij. 'De Tiende' geeft een overzicht van onze beste componisten, maar vertelt ook mooie anekdotes over hen.

Open relatie

Deze klus bij de Avro is een mooie onderbreking van zijn werk bij de commerciële televisie. Iets wat goed valt te combineren. “Het voelt als een open relatie. Ik ben getrouwd met RTL en af en toe ga ik naar De Tiende van Tijl.”

En hoewel Echt Waar?! een minder groot cultuurgehalte heeft, maakt dat het werk niet anders. "Ik merk geen verschil tussen de twee verschillende televisiewerelden. Iedereen is bevlogen en wil goede televisie maken. Klassieke muziek past alleen niet bij RTL 4, dus daar moet je een ander publiek aanspreken." De Tiende van Tijl is vanaf vrijdag 11 april om 20.25 uur te zien op Nederland 3.


Vorige artikel
MAX houdt het hoofd er bij
Volgende artikel
DWDD'er stom bezig

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...