TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


'Jakhals' Erik Dijkstra heeft geschrokken gereageerd op de actie die hij vrijdag uithaalde. Tijdens een interview op een balkon in Amsterdam gooide hij een bierfles tegen een passerende boot. Die fles raakte bijna een gehandicapte vrouw.

Stomme actie

“Het was een ontzettend stomme en onnadenkende actie,” zo vat de dader het incident samen op AD.nl. Hij sprak op dat moment met de zanger van Rammstein, die voorstelde een fles van het gebouw af te gooien. Dijkstra deed dit vervolgens zelf. “Ik dacht, ach, het is gewoon een soort veredelde plastic fles die toch al leeg is. Toen we het zaten te monteren, vonden we het nog grappig. Achteraf denk ik: hoe heb ik zo stom kunnen zijn om dat te doen?”

Kijkcijfers

De boot is eigendom van Stichting De Zonnebloem, die gehandicapte mensen een mooi dagje uit wil geven. Directeur Noud van Rooij is dan ook niet blij. “Dit is echt te zot voor woorden. Dat het gebeurt is al erg genoeg, maar dat het vervolgens wordt uitgezonden is helemaal onbegrijpelijk. Dat ze zoiets doen om kijkcijfers te halen.” Om het goed te maken zal Erik Dijkstra twee dagen als vrijwilliger meedraaien bij De Zonnebloem. De politie heeft proces verbaal opgemaakt.


Vorige artikel
Hollands glorie in de muziek
Volgende artikel
Weinig te lachen voor 'Frasier'

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...