TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


De twee in Panama vermiste meiden Kris en Lisanne zijn nog altijd groot nieuws in Nederland. Al is niet iedereen het daarmee eens. Tv-analist Jean-Pierre Geelen ergert zich aan de aandacht die er voor hen is op televisie. “Het is een particulier onderwerp. Bovendien is de emotie het belangrijkste nieuws geworden.”

Emotie

Het aantal zoekers naar de twee jonge Nederlandse vrouwen werd recentelijk afgebouwd, dat tot teleurstelling van de familie. De vader van een van de twee reageerde in een persconferentie emotioneel op dit nieuws. Hij raakte meerdere malen overmand door emotie tijdens zijn verklaring, waarbij een van de snikken herhaaldelijk door de media werd uitgezonden.

“In het achtuurjournaal, wat ik nog steeds een instituut wil vinden, zie ik alleen maar een huilende man,” zo zegt Geelen op Radio1. “Maar ook in Nieuwsuur, de zapservice en -geloof ik- wel twaalf momenten zie ik hem. Elke keer vraag ik mij af 'waarom?'.”

Niet relevant

“Het gebeurt wel vaker dat mensen verdwijnen op vakantie, en ook weer terugkomen trouwens, maar die halen lang niet allemaal de media.” Daarom had de NOS de persconferentie hierover niet moeten uitzenden, zo betoogt Geelen. Bovendien zegt hij dat, voor het vinden van de meiden, de familie zich beter op de Panamese media had kunnen richten.


Vorige artikel
Weinig te lachen voor 'Frasier'
Volgende artikel
Pauw & Witteman stopt

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...