TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Omroep Powned stopt met het dagelijks uitzenden van Pownews, zo maakt voorzitter en presentator Dominique Weesie dinsdag bekend. De omroep vindt dat zijn kosten en energie te veel op een programma zijn gericht. Voortaan wordt de aandacht over andere en nieuwe projecten verdeeld.

Verandering

Weesie kan niet anders dan tot dit besluit komen. "Na zeshonderd afleveringen zaten we gevangen in ons eigen succes", zo zegt hij. "Tachtig procent van het budget gaat op aan de dagelijkse nieuwsuitzendingen." Het roer gaat dus om, maar Pownews verdwijnt niet in het geheel. Vanaf volgend jaar zal de nieuwsrubriek elke donderdag worden uitgezonden. De uitzending duurt dan geen kwartier, maar 45 minuten.

Gebroken belofte

Op de website van Powned wordt er teleurgesteld gereageerd op het verdwijnen van het 'vlaggenschip' van de omroep. Veel mensen menen vooral lid te zijn geworden vanwege Pownews en vragen zich af wat er in de plaats komt.

Weesie verklaart zijn besluit op Nu.nl: ''Met de dagelijkse editie wilden we ons bewijzen en hadden we een dagelijkse afspraak met de kijker. Nu, na 4,5 jaar, gaan we verder kijken en andere dingen doen. Dat betekent minder Pownews.'' Geen van de verslaggevers zal daarbij zijn baan verliezen.


Vorige artikel
Badr Hari te gast in talkshow
Volgende artikel
De klus van een half miljard

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...