TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Vanaf het eind van deze maand start SBS6 met Was ik maar Thuisgebleven. In dit programma doen vakantiegangers hun verhaal die, zoals de naam al zegt, achteraf gezien beter thuis hadden kunnen blijven. “ We hebben meerdere keren een mailtje gehad van mensen die na jaren therapie nog niet over hun trauma heen waren,” zo zegt presentator Eddy Zoey.

Groot en klein leed

In elke aflevering zijn er drie of vier verhalen van reizigers die een mislukte vakantie hebben meegemaakt. Zo vertelt iemand in de eerste aflevering haar verhaal die op het verongelukte cruiseschip Costa Concordia verbleef. Ook kleiner leed als gestolen geld en paspoorten komen langs in het programma. .

Ramptoeristen

Hoewel de verhalen soms heftig zijn, is het niet de bedoeling om een zwaar programma te maken. In een ontspannen sfeer kijken de ramptoeristen terug op hun vakantie. Een andere aanpak dan Red mijn Vakantie dus, van Alberto Stegeman, waar het conflict nog sluimert. “We focussen ons namelijk niet alleen op het leed. We gaan gezellig eten en doen andere dingen. We maken nieuwe herinneringen in dat land,” aldus Zoey op AD.nl.

Zelf is de presentator ook niet altijd gelukkig geweest in het buitenland. Een beroving, een verongelukte auto en een spijker in zijn voet: “Maar dat is allemaal niets vergeleken met wat de mensen in het programma hebben meegemaakt.” Was ik maar thuisgebleven is vanaf 30 juni elke maandag om 20.30 uur te zien bij SBS6.


Vorige artikel
Den koning van Hispanje
Volgende artikel
Weer assistentie interviewprogramma

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...