TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


De EO gaat bij nader inzien toch niet verder met het idee van een spektakel rondom Anne Frank. De omroep was van plan om na de dodenherdenking een openluchtmusical en een fakkeloptocht te houden, maar dat gaat door de slechte ontvangst van het plan niet door.

Passie

Misschien wel geïnspireerd op de Passion, waar het verhaal van Jezus wordt verteld, bracht de Evangelische Omroep dinsdag het plan naar buiten om iets soortgelijks met Anne Frank te doen. Een stel televisiecamera's, een podium op een groot plein, wat bijpassende hedendaagse songteksten er bij en het halve werk is gedaan.

Maar dit viel niet bij iedereen in goede aarde. De organisatie van het Nationaal Comité 4 en 5 Mei verklaarde al snel dat dit in hun beeld totaal niet bij de dodenherdenking past. “Op 4 mei herdenken we de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Daarbij past respect en ingetogenheid,” verklaart een woordvoerder in het AD.

Besef

Het Nederlands Auschwitz Comité, bij monde van voorzitter Jacques Grishaver, is in tegenstelling tot zijn collega's een voorstander. Vooral omdat met de jaren de herinneringen aan de oorlog verloren gaan en die zo behouden kunnen blijven. “Het idee is goed. Het verhaal over de Tweede Wereldoorlog en wat zich allemaal heeft afgespeeld kan niet wijd genoeg verspreid worden. Het historisch besef van Nederlanders is namelijk niet groot.” Dit laatste argument mocht dus niet baten.


Vorige artikel
Zakken met 'vreten' voor Messi
Volgende artikel
Het luistert nauw op tv

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...