TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Je neemt een ontvoerde prinses, een onhandige cowboy en een karatekampioen uit China. Het zijn de ingrediënten van Shanghai Noon, een vermakelijke actiekomedie die maandag op Veronica wordt uitgezonden.

Ontvoerd

De Chinese prinses Pei Pei (Lucy Liu) heeft zich naar Amerika laten smokkelen om te ontsnappen aan een gedwongen huwelijk. Jammer voor de hoogheid is dat haar helpers niet van plan zijn om haar bij aankomst te laten gaan, maar de prinses ontvoeren voor losgeld. De koninklijke familie in Peking hoeft immers niet op een houtje te bijten. De familie wil echter nog niet betalen en stuurt Chong Wang (Jackie Chan) naar Amerika, dat zich op dat moment in het jaar 1881 bevindt.

Onbekende wereld

Wang komt daar in een vreemde wereld terecht van cowboys en, zoals hij zelf verkleed is, indianen. Hij draagt het boefje Roy O'Bannon (Owen Wilson) op hem de weg te wijzen vanwege zijn kennis van de omgeving, maar ze mogen elkaar helemaal niet. Een gedwongen samenwerking is het, die aan alle kanten ongemakkelijk is. Helemaal door de concurrentie die hen om allerlei redenen wil aftroeven in het vinden van de prinses of juist van haar willen weghouden.

Het levert situaties op die de term 'fout' mijlenver zijn gepasseerd, maar die wel zorgen voor een vlotte, actierijke en zowaar grappige komedie. De film Shanghai Noon is maandag 30 juni op televisie. Deze begint om 20.30 uur op Veronica.


Vorige artikel
'Commercieel tijdstip te heet voor voetb..
Volgende artikel
Shownieuws op ander tijdstip

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...