TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


De vroege uitzending van Shownieuws wordt vanaf augustus iets minder vroeg. Vanaf dat moment gaat het nieuwe televisieseizoen van start, waardoor SBS6 de kans ziet het een en ander te veranderen aan de uitzendtijden.

Ruimte maken

Het wel en wee van de sterren kan vanaf begin die maand vanaf 20.00 uur worden bekeken, waar het eerder nog 17.25 uur was. De zender doet dit om de weg vrij te maken voor het kookprogramma Master Chef Australia, dat tot die tijd door kleine zus Net5 wordt uitgezonden. Door het succes hiervan verschijnt dit vanaf augustus op het beter bekeken SBS6. "Master Chef Australia deed het erg goed op Net5. Voor deze kookprogramma's moest ruimte worden gemaakt,'' zo laat een woordvoerder weten op Nu.nl.

Concurrentie

Met de nieuwe tijd zal Shownieuws op hetzelfde tijdstip op televisie zijn als het NOS-Journaal, maar voor de doelgroep belangrijker, GTST. Bang voor concurrentie is de zender niet. Dit omdat er nooit een tijdstip is met veel televisiekijkers en weinig concurrerende programma's.

Met de bovenstaande veranderingen zal ook de korte update van Shownieuws om 19.25 uur verdwijnen. Er zijn vooralsnog geen plannen om de late editie van 22.30 uur aan te passen.


Vorige artikel
Wild West-taferelen op Veronica
Volgende artikel
'Instelling geen gekkenhuis'

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...