TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Anita Witzier wordt voor enkele weken opgenomen in een psychiatrische instelling. Ze doet dit voor het televisieprogramma 'Anita wordt opgenomen', waarin ze aandacht vraagt voor wat er gebeurt achter de deuren van een dergelijke kliniek. Begin volgend jaar komt het op televisie.

Onbemind

De presentatrice gaat uit logeren om meer openheid te geven aan de psychiatrische wereld. “De psychiatrie is voor veel mensen taboe en onbekend maakt onbemind,” zo weet Witzier. “Daarom vind ik het belangrijk dat hier meer aandacht voor komt," zo citeert RTL Nieuws haar. Ze zal uit eerste hand te weten krijgen hoe het in deze omgeving in werkt en spreekt veel met patiënten en zorgverleners.

Verhalen

Witzier steekt een hoop op van deze gesprekken en hoopt dat de Nederlanders met haar programma ook begrip krijgen voor psychiatrische patiënten, over wie vaak vooroordelen bestaan. Onterecht, zo blijkt. "Ik hoor de verhalen van mensen, leer hun problemen kennen en begrijpen en zie hoe hun situatie zich ontwikkelt. We hopen op deze manier de onwetendheid over mensen met een psychische ziekte weg te nemen zodat er meer begrip ontstaat.”

'Anita wordt opgenomen' zal in het voorjaar van 2015 worden uitgezonden bij de KRO op Nederland 1.


Vorige artikel
Shownieuws op ander tijdstip
Volgende artikel
Laatste aflevering GTST

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...