TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


De Publieke Omroep is te links, zo zegt Mathieu Weggeman, lid van de Raad voor Cultuur vrijdag. Ook is er een kliekje ontstaan van presentatoren die te veel op televisie komen. “Niet iedereen krijgt evenveel waar voor zijn belastinggeld.”

Koffieautomaat

Volgens Weggeman krijgen de linkse programma's de meest prominente uitzendtijden toebedeeld. Hierdoor kijken er automatisch veel mensen naar. “Bij de koffieautomaat wordt 's ochtends vooral gepraat over wat er in De Wereld Draait Door is besproken. Alleen PowNews vertegenwoordigde het afgelopen televisieseizoen een ander geluid.” De VARA weet volgens het RvC-lid te veel haar stempel te drukken op het televisie-aanbod en andere omroepen kunnen daar niets tegenoverstellen.

Jean Pierre Geelen reageert op Radio1 op deze stelling. “Het is eigenlijk een oude bewering en inmiddels een beetje cliché geworden.” Rechtse of linkse programma's bestaan volgens Geelen ook helemaal niet, alleen goede of slechte.

Old boys

Een ander kritiekpunt van Weggeman is dat er een klein clubje is dat relatief veel in beeld komt. Als voorbeeld noemt hij Paul Witteman, die na het stoppen van zijn praatprogramma direct weer een nieuwe show mag presenteren over cultuur.

In een reactie spreekt de NPO tegen dat het te links is. Het zegt een pluriform aanbod aan te bieden en meent er niets aan te kunnen doen dat sommige (linkse) programma's populairder zijn dan de andere.


Vorige artikel
'Matthijs van Nieuwkerk stopt'
Volgende artikel
Milow zwaait af bij NOS

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...