TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Erwin Kroll keert terug op televisie. In de zesdelige serie Lekker Weertje (Omroep Max) vertelt de voormalig weerman van de NOS over de invloed van het weer binnen de kunst en de economie. Het wordt een heel andere sfeer dan op het journaal, zo zegt de presentator van het programma, Philip Freriks. “Zijn rentree op tv is van een andere orde, minder prominent en in een andere, vrijere rol.”

Niet gemakkelijk

Het was niet gemakkelijk om Erwin Kroll voor een terugkeer op televisie te porren, zo geeft Erica Reijmerink -een van de makers van het programma- op AD.nl toe. “Toen ik hem belde voor Lekker Weertje was hij net weg bij de NOS. Hij had even helemaal geen zin meer in tv. Bel over een halfjaar nog maar eens terug, zo zei hij.”

Schoon genoeg

De aanwezigheid van Philip Freriks trok de weerman uiteindelijk over de streep. De twee hebben historie, want samen waren ze jarenlang de populaire gezichten van het NOS-journaal. Freriks zag in die tijd wel dat zijn collega genoeg kreeg van het dagelijkse praatje op televisie. “En hij had er bovendien schoon genoeg van om overal door mensen op het weer aangesproken te worden. Dat gebeurt nu eenmaal wanneer je dag-in-dag-uit de Nederlandse huiskamers binnenkomt als weerman.”


Vorige artikel
Eeh.. wie ben jij?
Volgende artikel
Er wordt zondag niet gerankt

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...