TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Lucille Werner heeft teleurgesteld gereageerd op het stopzetten van Lingo. De presentatrice reageert op het besluit van de NPO om de stekker eruit te trekken. Zo komt na een kwart eeuw een einde aan een populair spelprogramma. “Dat is heel pijnlijk en jammer.”

Traditie

Het besluit om met Lingo te stoppen is mede gemaakt door de dalende kijkcijfers. Dit zou mede te maken hebben met de gedwongen verhuizing naar Nederland 2, toen DWDD een plek op het hoofdnet van de publieke omroep kreeg.

"Op Nederland 1 hadden we een gemiddelde van 800 duizend kijkers,” zo zegt Werner op Telegraaf.nl. “Toen kregen we de verhuizing van De Wereld Draait Door naar Nederland 1 en Lingo verhuisde naar Nederland 2. Toen wisten 400 duizend mensen het programma nog maar te vinden."

Pijn

Wellicht is dit nieuws niet toevallig in de zomer bekend gemaakt. Nu de Tweede Kamerleden op vakantie zijn kunnen deze geen lastige vragen stellen aan de minister. Dit gebeurde in 2006 ook al toen Lingo dreigde geschrapt te worden. Toen spande het CDA zich succesvol in.

“Sommige mensen werken al 25 jaar bij Lingo,” zegt Werner berustend. “Soms moet je je verlies toegeven. We hadden gehoopt boven de 400 duizend kijkers uit te komen. Op het moment dat dat dan niet gebeurt... Maar jongens, de wereld draait door hè."


Vorige artikel
Ali B. vertrekt naar Marokko
Volgende artikel
Koeienhuwelijk op SBS6

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...