TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Rad van Fortuin was minder eerlijk dan het leek, zo verklapt Hans van der Togt, presentator van het spelprogramma uit de vorige eeuw. Zo mocht er niet te veel gewonnen worden. Als dat wel dreigde, dan deden de makers daar wat aan. “Het moest niet over het budget heengaan.”

Vragen

“Als de hoofdprijs er in een week twee keer was uitgegaan, zorgde de redactie dat kandidaten daarna heel moeilijke opgaven kregen,” zo zegt Van der Togt in de Varagids. Het was volgens hem nodig om vals te spelen, want het Amerikaanse format was ook niet gratis. “Ik hoorde altijd dat een aflevering 32.000 gulden aan rechten kostte. Het is maar goed dat de reclameblokken heel populair waren, want het was een dure quiz.”

IJskast

Regisseur Keesjan den Daas bevestigd in hetzelfde blad dat er zuinig moest worden aangedaan. De te winnen prijzen waren bijvoorbeeld goedkoop gestald. “Je wilt zo min mogelijk nawerk hebben. We hadden daarom een groot prijzenhok in Aalsmeer. Met 83 ijskasten op een rij. Dat soort dingen. Echt een gaaf gezicht,” zo zegt Den Daas. En de prijzen bezorgen? Niet per winnaar langsbrengen! “Aanhangers vol. Anders heb je veel transportkosten.”

Rad van Fortuin werd van 1990 tot 1998 uitgezonden door RTL4. Van der Togt werd geassisteerd door Leontine Borsato, Patricia Rietveld en later Cindy Pielstroom. De voice over was Gaston Starreveld.


Vorige artikel
Koeienhuwelijk op SBS6
Volgende artikel
Atsma voorzichtig met Downsyndroom

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...