TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Aankomende zaterdag start HBO met The Knick. Deze serie speelt rond het begin van de twintigste eeuw en gaat over dokter John Thackery en zijn ziekenhuis. Hoewel de medische wereld vooruit ging, beloofd het een bloedige bedoeling te worden.

Levensecht

Steven Soderbergh, de regisseur van de serie, heeft zijn onderzoek gedaan hiervoor. “De operaties zijn in beeld gebracht zoals ze destijds plaatsvonden,” zo zegt hij in Metro. “De belichting komt alleen van bronnen die toen ook voorradig waren. Door dat soort dingen voelt het echt.”

Hoofdrolspeler Clive Owen, die Thackery speelt, ziet zijn rol als een uitdaging. “Thackery is zo interessant... Hij is briljant en wil de medische wereld verder zien komen, maar hij is er het type niet naar om mensen aan de hand te nemen. Hij is gepassioneerd, maar niet perse leuk. Daar houd ik wel van.”

Blij

Soderbergh (Erin Brokovich, Ocean's Eleven tot en met Thirteen) was eigenlijk al met pensioen toen hij het aanbod kreeg om aan The Knick te werken. “Ik wist dat als een ander het onder ogen zou krijg, hij ermee vandoor zou gaan. Hoewel ik nu steeds moet uitleggen dat ik toch niet met pensioen ben, is het eigenlijk heel simpel: als ik blij wordt van het project, dan doe ik het.”


Vorige artikel
Icoon kwart eeuw bij RTL
Volgende artikel
Voetbalprogramma nu echt over voetbal

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...