TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Aankomende zondag start SBS6 met Bonje met de Buren. Het programma, dat van RTL is overgenomen, wordt gepresenteerd door Jochem van Gelder en Patty Brard. Zij moeten ruziënde buren weer tot elkaar brengen. Dat is niet niets, aldus Van Gelder: “Dit is van een hele andere orde dan praatjes maken met kinderen.”

Negativiteit

De opnames hebben ook Brard niet in de koude kleren gezeten, zo zegt ze tegen het AD. “Jochem en ik waren na drie dagen draaien wel toe aan een pauze na al die opbouw van negativiteit. Dan wil je even een dagje veilig thuis zitten. Niemand die aan je hoofd zeurt, even bijkomen.”

Makkelijk opgelost

Soms is het lastig te begrijpen waarom het misgaat. “Het zijn eigenlijk heel gewone mensen die elkaar tot waanzin drijven,” zo zegt Van Gelder. “Ik dacht: 'Hoe is het mogelijk dat het bij mensen met gezond verstand zo ver kan komen.' Maar dit gebeurt er dus wanneer je niet met elkaar communiceert.”

Maar, zegt Brard, de oplossing achter het probleem is eigenlijk altijd wel aanwezig. “Het is een sociaal ding. We willen de mensen meegeven dat een ruzie eigenlijk makkelijk opgelost kan worden. Elke case is zo anders. Het gaat vaak om meer dan bijvoorbeeld geluidsoverlast. Het verhaal achter de mensen komt naar voren.” Bonje met de Buren is vanaf 17 augustus te zien op SBS6.


Vorige artikel
Pijnlijke blunder tv-zender
Volgende artikel
Terug van nooit weggeweest

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...