TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Aankomende dinsdag is het zover. Dan veranderen de namen van Nederland 1, 2 en 3 in NPO 1, 2 en 3. Na de waarom-vraag, die volgens sommigen trouwens nog niet beantwoord is, is het nu tijd om terug te kijken naar andere veranderingen.

Inburgeren

Televisiecriticus Ron Vergouwen vindt het heel slim om het publiek eerst een jaar te laten wennen aan het plan, maar vraagt zich vervolgens af hoe lang het duurt voor het ingeburgerd is. Hij blikt op -nu nog- Radio 1 terug op eerdere naamsveranderingen. “Niemand heeft het door gehad, maar in de jaren '90 was het enkele jaren TV 2 in plaats van Nederland 2. In de volksmond bleef het Nederland 2, dus dat werd gewoon teruggedraaid.”

Commercieel

“Op zich is een naamswijziging naar NPO wel te verdedigen,” zo vervolgd de televisieman. “Maar het blijft opvallend, want meestal wordt in Hilversum op 'save' gespeeld. Maar ja, als de zender toch al niet succesvol is..” Hiermee wijst hij naar een zender die iets wispelturiger is geweest door de jaren heen: het nieuwe Veronica.

Dat heette respectievelijk TV 10 Gold, TV 10, Fox, Fox 8, opnieuw Fox en V8 voordat het zijn huidige naam kreeg. Dus voor de klagers onder ons: het kan altijd erger.


Vorige artikel
Terug van nooit weggeweest
Volgende artikel
Koblenko aan de kant gezet

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...