TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Populariteit kent zijn keerzijden, dat weet Omroep Max sinds kort ook. Onlangs heeft de BBC samen met supermarktketen Albert Heijn een Heel Holland Bakt-productlijn uitgebracht. Hier zijn onder andere receptenboeken te koop. Maar ondanks dat ze het bakprogramma populair hebben gemaakt verdienen ze bij Omroep Max hier geen cent aan.

Toegestaan

Hoewel de situatie een beetje ongebruikelijk is, kan de ouderenomroep niets doen tegen de eigenaar van het format. Omroepbaas Jan Slagter legt zijn positie uit tegen Nu.nl. "Heel Holland Bakt is van oorsprong een programma van de BBC. In ons contract met de BBC is vastgelegd dat zij dit mogen doen,” zo zegt Slagter, die stomverbaasd is over wat de Britten hebben gedaan. “Ik wist het aanvankelijk niet eens; het staat in de kleine lettertjes.”

Verdienen

Een tijdje geleden is er een kookboek uitgekomen waaraan de redactie van Heel Holland Bakt wel aan heeft meegewerkt. Het geld wat Omroep Max hieraan verdiende heeft het in HHB gestoken. Dit keer zijn de medewerkers niet gevraagd. Nogmaals Slagter:

“Wij hebben hier niets mee te maken en we verdienen er ook niks aan. De BBC buit nu ons succes uit en daar baal ik van." De Albert Heijn verklaart op de nieuwswebsite zich gewoon aan de regels te houden.


Vorige artikel
Bijstand voor nieuwslezer
Volgende artikel
'Het is geen gothic'

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...