TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Anno 2014 is het nog steeds nodig: een televisieprogramma over homo's. Ook dit jaar behandelt Arie Boomsma met Uit de Kast dit thema namens de KRO, waar jongeren voor het eerst aan hun omgeving laten weten dat ze op hetzelfde geslacht vallen. Dat is nog best lastig. “Het helpt niet als een vader 'vieze homo's' roept als Geer en Goor op tv zijn.”

Scheldwoord

Toevallig werd deze week bekend dat 'homo' het favoriete scheldwoord is onder scholieren, maar ondanks de letterlijke betekenis denkt Boomsma niet dat dit daadwerkelijk slaat op deze kwetsbare groep in de samenleving. “Net als het woord kanker heeft het een eigen dynamiek gekregen. Dat woord is kwetsend, terwijl waarschijnlijk niet eens de ziekte wordt bedoeld.”

Andere cultuur

In het huidige seizoen van het programma komt er ook een moslim openlijk uit voor zijn geaardheid. Zal dit goed gaan? De redactie van de KRO houdt het in de gaten. "We onderhouden veel contact met alle deelnemers,” zo zegt Boomsma. “Ik kijk bij gevoelige afleveringen zelf mee en als het de verkeerde kant op dreigt te gaan, grijp ik in. Zoals toen in een eerder seizoen een moeder door bleef eten na de coming out van haar zoon. Haar natuurlijke reactie was opstaan en een knuffel geven, maar vanwege de camera's deed ze dat niet. Als ik dan zie dat de goegemeente losgaat op zo'n moeder trek ik het recht."


Vorige artikel
Oscarwinnende film bij Fox
Volgende artikel
Jubileum voor De Lama's

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...